GÜMÜŞHANE / KELKİT - Kelkit Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

2011 yılında Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa, olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek ve mevcut çalışma imkanları ile iş sahalarını artırmak amacıyla, birleşmiş milletler 21 Mart’ı dünya Down Sendromu farkındalık günü olarak ilan etmiştir.

Okulumuz öğrencilerinin her birinin farklı bir güzellik kattığının bilincinde olarak bu anlamlı günde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz emeğiyle pano hazırlanmıştır. Hazırlanan panoda, her bireyin farklı olduğuna ve farklılıklarımızla hayat renk kattıklarına dikkat çeken farklı çoraplar çalışmasına yer verilmiştir. 21 Mart günü, öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ve tüm öğrencilerimizin eğlendiği  özel programla sonlandırılmıştır. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz...

22-03-2024

Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 10:24 - Görüntülenme: 36